7. Způsob

05.06.2008 14:53

7. Nenápadně Snapeovi připevnit na záda pergament s nějakým vtipným textem. Například: Umyj jsi vlasy Slizoune nebo Vyměň si spodky Srabusi atd.



Hm, docela ráda bych se seznámila s člověkem, který psal tuhle knihu. Vymyslel krásné přezdívky pro Snapea.

Naštěstí tohle bude docela lehké, a když se na to nepřijde, nedostanu ani trest, i když za svůj minulý herecký výkon jsem taky nedostala trest.

Nejlepší asi bude použít levitační kouzlo po obědě až bude Snape odcházet a všude bude ruch. Jen čím to tak přilepit….zkusím se zeptat dvojčat, snad mají něco v záloze.

Kvůli tomu blbému Snapeovi se snad ani nenajím. To bych nevěřila, že nějaký člověk dokáže jíst taj pomalu. Vždyť on snad každé sousto kontroluje, jestli mu tam, za těch třicet minut co žvýká jeden kousek, někdo nepřidal jed.

Přišel mezi prvními a ještě pořád přežvykuje a já abych ho nepropásla jsem se skoro nedostala ke své porci.

Pozor! Už jde.

Potichoučku pod stolem očaruji kousek pergamentu, na kterém stojí:Srabusi umyj si vlasy!

Nenápadně hůlkou naviguji pergament až doletí k jeho zádům a připlácne se mu na záda. Doufám, že to bude držet. Fred říkal, že je to nějaké speciální lepidlo jejich výroby.

Konečně se pustím do svého oběda, ale ne nadlouho….

Ze vstupní síně se za chvíli ozvou výbuchy smíchu a jeden rozzuřený hlas, který nepochybně patří obávanému profesorovi lektvarů. Jen si křič Srabusi, uchychtnu se škodolibě.

Za chvíli už rozzuřený Snape vchází do velké síně a rázuje si to přímo k Brumbálovi, který sedí za učitelským stolem.

O něčem s Brumbálem zuřivě diskutuje, ale pak se otočí a za mohutné řvaví odchází.

Brumbál ujedná ticho a začne mluvit: Profesor Snapeovi někdo na záda nalepil nehezký nápis a viník nebyl zjištěn. Profesor mě poprosil, abych zkontroloval všem žákům hůlky, ale to by velmi zdrželo výuku. Protentokrát to viníkovi prošlo a jelikož pochybuje, že by se přiznal, varuji ho, aby nic podobného už nikdy neopakovalo. Přídavek Srabu profesora dostatečně rozčílil," dokončí svůj proslov jeho zrak sklouzne na mě.

Sakra ten starý děda ví snad všechno co se šustne, pomyslím si.

—————

Zpět